Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji

Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji

Ovdje donosimo predložak obiteljskoga slavlja Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka 2020. Tekstovi i njihov tijek osmišljeni su kao čin zajedničke molitve u okolnostima koje nam ne dopuštaju slaviti Dan Gospodnji euharistijskim slavljem u župnoj zajednici.

više →Velika molitvena devetnica "Hrvatska moli za život"

Velika molitvena devetnica "Hrvatska moli za život"

U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020.

više →


Poruka našeg biskupa u okolnostima korona virusa

Poruka našeg biskupa u okolnostima korona virusa

Živimo u kriznom vremenu prouzročenom epidemijom koronavirusa kakvu do sada nije poznavala generacija našeg vremena. Ova pošast promijenila je nasilno naše životne navike i nametnula nam ponašanje koje čovjeku nije prirodno, a niti za sâm život normalno. No, nema nam druge nego izdržati jer život je jači od svake nedaće koja na njega može udariti.

više →Molitveno slavlje dana Gospodnjeg u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na slavlju euharistije

Molitveno slavlje dana Gospodnjeg u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na slavlju euharistije

Opasnost od zaraze koja nam prijeti u javnome okupljanju nagnala je pastire Crkve da, u brizi za dobro vjernika, donesu odluku o obustavi zajedničkoga slavljenja svetih misa. Te novonastale okolnosti potiču nas da na drukčiji način živimo crkveno zajedništvo i slavimo Dan Gospodnji. Obitelj, kao zajednica krštenika, prepoznaje se kao »Crkva u malom«, »kućna Crkva«. Stoga i ove kušnje mogu biti milosna prigoda da iznova otkrijemo ljepotu i snagu molitvenoga zajedništva u obitelji. Obitelji ujedinjenje u zajedničkoj molitvi tvore snažan vez Crkve i jedinstven oblik slavljenja Gospodina.

više →


Hrvatska biskupska konferencija donijela odredbe u vezi širenja Korone virusa

Hrvatska biskupska konferencija donijela odredbe u vezi širenja Korone virusa

Danas, na naš župni blagdan sv. Josipa HBK (Hrvatska biskupska konferencija) je donijela nove odluke zbog sprečavanja širenja Korone virusa.
Sve svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.
Sve dodatne informacije možete dobiti u župnom uredu na broj župnog ureda 053/672 480 ili na mob župnika 098245341.
Ispričavamo se zbog netočnih informacija koje su kolale ovih dana po raznim društvenim mrežama, a ticalo se pastoralnih radnja naše župe!

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se