Korizmeno-uskrsna poruka biskupa Zdenka Križića

Korizmeno-uskrsna poruka biskupa Zdenka Križića

Crkva je za proslavu svetkovine Gospodnjeg uskrsnuća predvidjela vrijeme četrdesetdnevne priprave koju nazivamo Korizma. Nameću nam se odmah dva pitanja: u čemu se sastoji ta korizmena priprava za svetkovinu Uskrsa i koje joj je značenje? Odgovor na ova pitanja nalazimo u biblijskim čitanjima prvog korizmenog dana koji nazivamo Pepelnica ili Čista srijeda.

više →Pepelnicom ili Čistom srijedom zakoračili smo u korizmu

Pepelnicom ili Čistom srijedom zakoračili smo u korizmu

Pepelnicom ili Čistom srijedom 6. ožujka 2019. godine zakoračili smo u korizmu ili u vrijeme priprave za naš najveći kršćanski blagdan Uskrs. Svečana sveta misa s obredom pepeljenja slavljena je u 18 sati i predvodio ju je župnik preč. Luka Blažević.

više →


Proglas našeg biskupa mons. Zdenka Križića

Proglas našeg biskupa mons. Zdenka Križića

Gospićko-senjska biskupija u Godini duhovnih zvanja organizira u subotu 27. travnja hodočašće svećenika i vjernika na grob bl. Alojzija Stepinca u zagrebačku prvostolnicu i blaženikovu rodnu župu Krašić.

više →


U Udbini održana Vjeronaučna olimpijada

U Udbini održana Vjeronaučna olimpijada

U ponedjeljak 4. ožujka održana je u osnovnoj školi Kralja Tomislava na Udbini vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije na temu „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“.Našu školu i župu su predstavljali učenici sedmog razreda Sara Nikšić, Matea Knežević, Milan Hodak i Luka Čačić.

više →


Osma nedjelja kroz godinu

Osma nedjelja kroz godinu

Osma je nedjelja kroz godinu. Sveta misa u 9 sati slavljena je u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu, a sveta misa u 11 sati tradicionalno se slavila u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Sedma nedjelja kroz godinu

Sedma nedjelja kroz godinu

U nedjelju 24. veljače na sedmu nedjelju kroz godinu svete mise u 9 i 11 sati slavljene su u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Obje svete mise je predvodio župnik preč. Luka Blažević.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se