Dvadeset i sedma nedjelja kroz godinu

Dvadeset i sedma nedjelja kroz godinu

U nedjelju 6. listopada na 27. nedjelju kroz godinu sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu. Misa u 11 sati slavljena je u Ličkom Osiku.

više →

Proslava Matijeva - 25. nedjelja kroz godinu

Proslava Matijeva - 25. nedjelja kroz godinu

Dvadeset i pete nedjelje kroz godinu 22. rujna posebno je bilo svečano u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli na svetoj misi u 11 sati. Slavljen je drugi dan župnog patrona sv. Mateja, a svetu misu je predvodio o. Ivan Dominik Iličić u suslavlju s župnikom preč. Lukom Blaževićem. Još je slavljena sveta misa u 9 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Naša župa u Širokoj Kuli započela sa proslavom sv. Mateja

Naša župa u Širokoj Kuli započela sa proslavom sv. Mateja

U subotu 21. rujna na blagdan sv. Mateja istoimena župa sv. Mateja u Širokoj Kuli slavila je svoj dan, tj. proslavila je svog nebeskog zaštitnika. Svečanu koncelebriranu euharistiju u 17 sati predvodio je o. Ivan Dominik Iličić (studentski kapelan u Rijeci) u suslavlju s domaćim župnikom preč Lukom Blaževićem i preč. Nikolom Turkaljem, biskupijskim ekonomom.

više →Dan hrvatskih mučenika

Dan hrvatskih mučenika

U subotu, 14. rujna 2019. slilo se na Udbinu mnoštvo naroda sa svih strana Lijepe naše. U 8,45 sati počeo je Križni put s Krbavskog polja gdje se dogodio pokolj 1493. godine. Narod se u molitvi penjao prema svetištu, od postaje do postaje. U povorci je i biskup u miru mons. Mile Bogović, pokretač ove velike ideje. Križni put predvodio je vlč. Goran Antunović, župnik u Plaškom.

više →


Poruka biskupa mons. Zdenka Križića za Katehetsku nedjelju

Poruka biskupa mons. Zdenka Križića za Katehetsku nedjelju

Na kraju svake godine, odnosno, svake školske godine, većina nas ustanovi da je godina brzo prošla. Poznata izreka veli: „Vrijeme je svakome jednako dugo, ali ne i podjednako korisno.“ U tom smislu Sveto pismo nam govori da se vrijeme ne mjeri i ne vrjednuje samo po trajanju nego, prije svega, po sadržaju koji smo u njega uložili. I u životu čovjeka nije najvažniji broj godina nego njihov sadržaj.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se