U gospićkoj katedrali obilježena je Nedjelja Caritasa

U gospićkoj katedrali obilježena je Nedjelja Caritasa

Gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović predvodio je svečano misno slavlje na Treću nedjelju Došašća koja se slavi kao i Nedjelja Caritasa, a koncelebrirali su župnik i dekan gospićki Mario Vazgeč, ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević i kancelar i tajnik biskupa Mišel Grgurić.

više →


Treća nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa

Treća nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa

U nedjelju 16. prosinca svetim misama u 9 i 11 sati proslavili smo Treću nedjelju došašća. Ova se još nedjelja zove Radosna. Ujedno je ova nedjelja i Nedjelja Caritasa kada posebno mislimo na one u potrebi. Današnja sva milostinja koja se prikupila na svetim misama proslijediti će se za potrebe Caritasa.

više →


Druga nedjelja došašća - Predstavljanje prvopričesnika

Druga nedjelja došašća - Predstavljanje prvopričesnika

U nedjelju 9. prosinca 2018. godine svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Posebno je bilo svečano na svetoj misi u 11 sati za vrijeme koje su župnoj zajednici predstavljeni ovogodišnji kandidati za prvu pričest trećeg razreda. Za vrijeme svog dolaska ispred oltara župnik preč. Luka Blažević simbolično je svakom prvopričesniku poklonio Moj prvi molitvenik kako bi se što bolje mogli pripremiti za ovaj veliki sakrament.

više →Prva nedjelja došašća

Prva nedjelja došašća

Prvom nedjeljom došašća i paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu ušli smo u novu crkvenu godinu. Također smo u bližoj pripravi za blagdan rođenja našeg Spasitelja. Kako ćemo se pripremati kroz ovo vrijeme, takvi će nam biti i plodovi ove priprave.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se