Dan hrvatskih mučenika

Dan hrvatskih mučenika

U subotu, 14. rujna 2019. slilo se na Udbinu mnoštvo naroda sa svih strana Lijepe naše. U 8,45 sati počeo je Križni put s Krbavskog polja gdje se dogodio pokolj 1493. godine. Narod se u molitvi penjao prema svetištu, od postaje do postaje. U povorci je i biskup u miru mons. Mile Bogović, pokretač ove velike ideje. Križni put predvodio je vlč. Goran Antunović, župnik u Plaškom.

više →


Poruka biskupa mons. Zdenka Križića za Katehetsku nedjelju

Poruka biskupa mons. Zdenka Križića za Katehetsku nedjelju

Na kraju svake godine, odnosno, svake školske godine, većina nas ustanovi da je godina brzo prošla. Poznata izreka veli: „Vrijeme je svakome jednako dugo, ali ne i podjednako korisno.“ U tom smislu Sveto pismo nam govori da se vrijeme ne mjeri i ne vrjednuje samo po trajanju nego, prije svega, po sadržaju koji smo u njega uložili. I u životu čovjeka nije najvažniji broj godina nego njihov sadržaj.

više →U Buniću je proslavljena Mala Gospa

U Buniću je proslavljena Mala Gospa

U nedjelju 8. rujna na 23. nedjelju kroz godinu svečano misno slavlje Proslave Male Gospe u Buniću u 17 sati predvodio je don Stjepan Tribunjak sa Plitvica. U koncelebraciji su sudjelovali: domaći župnik mons. Mile Čančar, biskupov tajnik i kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić, ravnatelj Caritasa i župnik Ličkog Osika i Široke Kule preč. Luka Blažević i župni vikar sa Udbine vlč. Petar Burečić.

više →


Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu

Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu

Nitko od nas u svojoj sredini ne voli proračunate ljude, premda se svakome od nas događa da smo u određenim stvarima u većoj ili manjoj mjeri proračunati. No nisu nam po volji ljudi koji u svemu traže svoju računicu i ništa ne rade bez računice.

više →


Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu

Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu

U nedjelju 1. rujna na 22. nedjelju kroz godinu sveta misa u 9 sati slavljena je u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu. Sveta misa u 11 sati slavljena je u Ličkom Osiku.

više →Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadesete nedjelje kroz godinu 18. kolovoza svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Na misi u 11 sati imali smo dva krštenja. Obitelj Jurković, Dražen i Ivana r. Strika krstili su svoje prvo dijete i sinu su dali ime Petar. Kumovi su bili Josip i Marina Grubišić. Obitelj Papić, Sladjan i Tamara r. Jovanić krstili su drugo dijete i sinu su dali ime David. Kum Davidu bio je Christijan Jurišić. Obiteljima čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Devetnaesta nedjelja kroz godina

Devetnaesta nedjelja kroz godina

Devetnaeste nedjelje kroz godinu 11. kolovoza svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Na svetoj misi u 11 sati imali smo radost krštenja prvog djeteta obitelji Bunčić. Majka Suzana r. Fadljević i otac Mile Bunćić svojoj djevojčici su dali ime Lucija dok je na krštenju kuma bila Kristina Krpan. Obitelji čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Gospe Snježne i Dana hrvatskih branitelja

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Gospe Snježne i Dana hrvatskih branitelja

U ponedjeljak 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na Dan hrvatskih branitelja i na Gospu Snježnu svečana sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli. Svečanu euharistiju predvodio je nama svima poznati vlč. Ivan Blaževac (vojni kapelan u Karlovcu) u koncelebraciji s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem te vlč. Bornom Puškarićem (pročelnikom Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije).

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se