Sedma vazmena nedjelja

Sedma vazmena nedjelja

U nedjelju 24. svibnja na 7. vazmenu nedjelju svete mise su slavljene u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Svete mise je predvodio župnik preč. Luka Blažević.

više →


Svećenici naše biskupije hodočastili sa našim biskupima na Krasno

Svećenici naše biskupije hodočastili sa našim biskupima na Krasno

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u ponedjeljak 18. svibnja u svetištu Gospe od Krasna na četvrtom zahvalnom hodočašću Zaštitnici Biskupije.Ove godine Gospićko-senjska biskupija spominje se 20 godina od kada je sveti papa Ivana Pavao II. uspostavio biskupsko sjedište u Lici. Četrdesetak svećenika, zajedno s biskupom ordinarijem mons. Zdenkom Križićem i biskupom u miru mons. Milom Bogovićem, okupili su se u crkvi Gospe od Krasna gdje su slavili svetu misu zahvaljujući Bogu za dar Biskupije kao i zaštitu naše Biskupije u proteklom razdoblju koronavirusa.
Nakon svete mise bilo je riječi o slavlju Prvih pričesti i Svete potvrde u župama Gospićko-senjske biskupije.

više →


Šesta vazmena nedjelja

Šesta vazmena nedjelja

U nedjelju 17. svibnja na VI. vazmenu nedjelju sveta euharistijska slavlja slavljena su u 9 i 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Obje svete mise predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

više →


U Gospiću obilježen spomen na mučeničku smrt službenice Božje s. Žarke Ivasić

U Gospiću obilježen spomen na mučeničku smrt službenice Božje s. Žarke Ivasić

U gospićkoj katedrali u 18,00 sati gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodio je sv. misu, a koncelebrirali su biskup u miru mons. Mile Bogović, kancelar preč. Mišel Grgurić, župnik preč. Mario Vazgeč, ekonom preč. Nikola Turkalj, ravnatelj Caritasa preč. Luka Blažević, asistirao je đakon vlč. Bruno Lovaković i posluživali su, uz ministrante, sjemeništarac Marko Butković i bogoslov Kristijan Pajdaković.

više →


Peta vazmena nedjelja

Peta vazmena nedjelja

U nedjelju 10. svibnja na V. vazmenu nedjelju svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.
Svetu misu u 9 sati predvodio je svima nama poznat i dragi vlč. Ivan Blaževac (trenutno vojni kapelan u Karlovcu) u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem.
Svetu misu u 11 sati predvodio je župnik Luka Blažević.

Na današnju nedjelju spominjemo se Gospe Trsatske i bl. Ivana Merza. Također je druga nedjelja u svibnju posvećena majkama i obilježavamo Majčin dan. Svim majkama zahvaljujemo na svemu što su za nas učinile!

više →


Lički krumpir za potrebite diljem Hrvatske

Lički krumpir za potrebite diljem Hrvatske

„Caritas“ gospićko-senjske biskupije bavi se već 10 godina uzgojem krumpira. Taj je krumpir poznat po vrhunskoj kvaliteti i mi ga onda plasiramo po pučkim kuhinjama diljem Hrvatske i podružnicama Caritasa.

više →Četvrta vazmena nedjelja

Četvrta vazmena nedjelja

U nedjelju 3. svibnja prema odredbi Civilnog stožera i crkvenih vlasti započeli smo opet sa svetim misama s narodom, naravno uz pridržavanje svih zravstvenih mjera.
Sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli dok je sveta misa u 11 sati slavljena u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Dopuštena su misna slavlja s narodom

Dopuštena su misna slavlja s narodom

U nedjelju 3. svibnja opet započinjemo sa sv. misama koje se mogu slaviti s narodom.
Sveta misa u 9 sati slaviti će se u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli dok je sveta misa u 11 sati redovito u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se