Poruka biskupa mons. Križića za Katehetsku nedjelju 2020.

Poruka biskupa mons. Križića za Katehetsku nedjelju 2020.

Započinjemo novu školsku godinu u nadi da neće biti slična prethodnoj koja je bila izrazito burna, iscrpljujuća, kako učenicima, tako i roditeljima i nastavnicima. Najprije je, zbog štrajka nastavnika, izgubljeno mnogo školskih sati i dana, a potom je opasnost zaraze virusom Covid 19 prekinula normalno odvijanje nastave u učionicama.

više →


Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu

Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu

Dvadeset i četvrta je nedjelja kroz godinu. Sveta misna slavlja slavljena su u 9 i 11 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Na svetoj misi u 11 sati imali smo radost krštenja. Sakramentu krštenja pristupio je Luka Devčić. Maleni Luka je sin i drugo dijete Milana i Anite Devčić. Kumovi na krštenju bili su Darija i Duško Miletić. Obitelji čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Dan hrvatskih mučenika na Udbini

U subotu 12. rujna svetom misom u 10,30 sati svečano je proslavljen Dan hrvatskih mučenika na Udbini. Euharistijsko slavlje predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjek. Euharistijskom slavlju je prethodila pobožnost križnog puta od crkve sv. Marka groba koju je predvodio biskup u miru mons. Mile Bogović.

više →


Proslava Male Gospe u Buniću

Proslava Male Gospe u Buniću

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je u utorak 8. rujna proslavljena u Župi Rođenja BDM u Buniću koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio župnik Donjeg Lapca Dino Rupčić.

više →


Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu

Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu

Dvadeset i treća je nedjelja kroz godinu i ušli smo u mjesec rujan. Prva je nedjelja u mjesecu te je sveta misa u 9 sati slavljena u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli. Sveta misa u 11 sati slavljena je u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →Dvadeset i prva nedjelja kroz godina

Dvadeset i prva nedjelja kroz godina

Dvadeset i prve nedjelje kroz godinu 23. kolovoza svete mise u našoj župi sv. Josipa slavljene su u 9 i 11 sati.

Na euharistijskom slavlju u 11 sati sakramentu krštenja pristupila je Antea Orešković. Antea je kći Marka Oreškovića i Katarine r. Fero. Kumovi na krštenju bili su Maja i Valentino Modrić. Obitelji i kumovima čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadesete nedjelje kroz godinu 16. kolovoza svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.
Na euharistijskom slavlju u 11 sati imali smo radost krštenja Davida Dasovića. David je sin Marka Dasovića i Ivane r. Mikić. Kumovi na krštenju bili su Josip i Martina Treger. Obitelji i kumovima čestitamo na sakramentu krštenja i daru života!

više →


Devetnaesta nedjelja kroz godinu

Devetnaesta nedjelja kroz godinu

Devetnaeste nedjelje kroz godinu 9. kolovoza svete mise su slavljene u 9 i 11 sati. Na euharistijskom slavlju u 11 sati roditelji Milan Rast i Romana r. Basarić krstili su svoju kćer i dali joj ime Kiara Jelena. Kumovi na sakramentu krštenja Kiari Jeleni bili su Dragana i Nikola Sokolić. Roditeljima, kumovima i cijeloj obitelji čestitamo na sakramentu krštenja i daru života!

više →


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Gospa Snježna

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Gospa Snježna

U srijedu 5. kolovoza u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli slavili smo Gospu Snježnu, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja.
Svečanu svetu misu u 10 sati predvodio je vlč. Borna Puškarić (novoimenovani župnik župe sv. Blaža u Zagrebu) u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem i preč. Nikolom Turkaljem. Prvo čitanje na svetoj misi čitala je Ivana Đapić. Psalam je pjevala Lucija Orešković. a molitvu vjernika pročitale su Lucija i Marta Butković. Misno slavlje sviranjem je animirala Jelena Orešković.
Iza svete mise župnik je predvodio molitvu pokraj spomenika za sve žrtve.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se