Biskupijski susret krizmanika na Udbini

Biskupijski susret krizmanika na Udbini

Udbina, u subotu, 6. travnja 2019. primila je oko 350 do 400 vjeroučenika Gospićko-senjske biskupije koji će ove godine primiti sakrament sv. potvrde ili krizme. Redovito su to osmaši, a u manjim župama sedmi i osmi razredi. Crkva hrvatskih mučenika i trg ispred svetišta primali su mlade zvucima pjesme.

više →


Četvrta korizmena nedjelja

Četvrta korizmena nedjelja

Četvrte korizmene nedjelje 31. ožujka svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Obje svete mise predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

više →


Biskupijsko korizmeno hodočašće u CHM na Udbinu

Biskupijsko korizmeno hodočašće u CHM na Udbinu

U subotu, 30. ožujka 2019. upriličeno je Biskupijsko korizmeno hodočašće Gospićko-senjske biskupije u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbinu. Okupilo se na Krbavskom polju ispred crkve Sv. Marka-Groba oko 700 vjernika. U 10 sati počela je iz Podudbinja pobožnost Križnog puta sve do Crkve hrvatskih mučenika. Križni put predvodio je biskup u miru mons. Mile Bogović. Tekstove pojedinih postaja čitali su župljani Udbinskog dekanata i 2 redovnice: s. Ljubomira Lešić iz Družbe Sestara Presvetog Srca Isusova koja djeluje u župi i školi Otočac i s. Marijana Miletić milosrdnica, djeluje kao medicinska sestra u Općoj bolnici u Ogulinu. Između postaja koje je najavljivao vlč. Dino Rupčić, župnik u Donjem Lapcu, molila se krunica i pjevale pripadne pjesme. Nakon križnog puta slijedila je sv. ispovijed.

više →NAJAVA: Tribina četvrtkom

NAJAVA: Tribina četvrtkom

Ovoga četvrtka 28. ožujka u 19 sati sve vas pozivamo u naš Pastoralni centar u Ličkom Osiku na predstavljenje knjige “Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću 1945. godine: Dokumenti, svjedočanstva i grobišta (1944.-1998.)”

više →Proslava župnog patrona sv. Josipa

Proslava župnog patrona sv. Josipa

U utorak 19. ožujka u našoj župi sv. Josipa u Ličkom Osiku svečano je proslavljen blagdan nebeskog patrona župe sv. Josipa. Misna slavlja u 11 i 18 sati predslavio je fra dr. Ivan Šarčević u suslavlju domaćeg župnika preč. Luke Blaževića i više svećenika iz Gospićkog dekanata.

više →


Treći dan trodnevnice sv. Josipu

Treći dan trodnevnice sv. Josipu

U ponedjeljak 18. ožujka svetom misom u 18 sati završila je trodnevna duhovna priprema za blagdan i župni patron naše župe sv. Josipa. Svetu misu kao i prethodne dane predvodio je fra Ivan Šarčević u suslavlju s vlč. Darkom Racom iz Srijema i župnikom preč. Lukom Blaževićem.

više →


Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Po trinaesti put zaredom, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski će Caritas od 18. do 24. ožujka 2019. na poseban način obilježiti„Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Moto ovogodišnje akcije je misao svetoga Pavla iz 2. poslanice Korinćanima: „Budite složni i živite u miru“ (2 Kor 13, 11).

više →


Druga korizmena nedjelja - Drugi dan trodnevnice

Druga korizmena nedjelja - Drugi dan trodnevnice

U nedjelju 17. ožujka naša župa nastavila je sa svetim misama ili trodnevnicom kojima se pripremamo za proslavu župnog zaštitnika sv. Josipa.
Svete mise na Drugu korizmenu nedjelju slavljene su u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati i obje svete mise predvodi je fra dr. Ivan Šarčević iz Sarajeva u suslavlju s župnikom preč. Lukom Blaževićem.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se