Nedjelja Caritasa u Gospiću

Nedjelja Caritasa u Gospiću

Na treću nedjelju Došašća kada cijela Crkva obilježava Dan Caritasa, 15. prosinca 2019. u gospićkoj katedrali euharistijsko slavlje predvodio je biskup u miru mons. Mile Bogović, a koncelebrirali su, ravnatelj Biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević, domaći župnik preč. Mario Vazgeč, tajnik i kancelar preč. Mišel Grgurić, asistirao je đakon vlč. Bruno Lovaković.

više →Druga nedjelja došašća

Druga nedjelja došašća

U nedjelju 8. prosinca svete mise u 9 i 11 sati slavljene su u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Na misi u 11 sati župnoj zajednici su predstavljeni ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici. Prvopričesnici su za poklon dobili Moj prvi molitvenik, a krizmanici Novi zavjet.

više →


Prva nedjelja došašća

Prva nedjelja došašća

Započinjemo danas novu liturgijsku godinu, što od nas zahtijeva novi žar i svijest odgovornosti pred Gospodinom, polazeći od ozbiljnosti koju pridajemo njegovoj poruci. Sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu dok je sveta misa u 11 sati slavljena redovito u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


U gospićkoj katedrali zaređena su tri đakona i jedan svećenik

U gospićkoj katedrali zaređena su tri đakona i jedan svećenik

U subotu, 30. studenoga 2019. na blagdan sv. Andrije apostola, u gospićkoj katedrali gospićko-senjski biskup Zdenko Križić podijelio je na sv. misi u 11 sati sveti red đakonata bogoslovima. Domagoju Tujmeru, Bruni Lovakoviću i Igoru Luliću te đakonu Mariu Kralju svećenički red. Ovakvog slavlja u ovoj Gospićko-senjskoj biskupiji koja će sljedeće godine obilježiti svoju dvadesetu obljetnicu nije još bilo. Okupili su se domaći vjernici a došli su i župnici, obitelji, rodbina i župljani ređenika. Koncelebriralo je, uz biskupa u miru Milu Bogovića, više od trideset svećenika ove biskupije.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se