20. nedjelja kroz godinu

20. nedjelja kroz godinu

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.«

više →

18. nedjelja kroz godinu

18. nedjelja kroz godinu

Na 18. nedjelju kroz godinu sveta misa u 9 sati slavljena je u župi sv. Mateja Široka Kula, a u 11 sati u župnoj crkvi svetog Josipa u Ličkom Osiku. Pod misom u 11 sati vlč. Luka Blažević krstio je Helenu Orešković, prvo dijete Josipa Oreškovića i Lidije r. Luketić iz Mušaluka. Kuma malenoj Heleni bila je Marija Jurić iz Bihaća.

više →


17. nedjelja kroz godinu

17. nedjelja kroz godinu

Događaj dijeljenja pet kruhova i dvije ribe na pet tisuća ljudi, koji prenose sva četiri evanđelja, a od čega dva u dvije različite redakcije, nije tek obično čudo. On je znak koji učenicima i okupljenom mnoštvu, ali i svima nama koji se susrećemo s ovim evanđeoskim tekstom, pokazuje tko je doista Isus iz Nazareta, ali i kakvi bismo mi trebali biti.

više →3. dan trodnevnice

3. dan trodnevnice

U subotu 18. srpnja treći dan trodnevnice uoči srebrnog jubileja svećeništva vlč. Luke Blaževića predvodio je o. Marko Šop, dehonijanac iz Zagreba koji je inače rodom iz ovih krajeva, točnije iz Kosinja.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se