Rasvjeta oko crkve sv. Josipa

Rasvjeta oko crkve sv. Josipa

U jutarnjim satima Velikog petka, radnici HEP-a Gospić stavili su u funkciju javnu rasvjetu oko župne crkve sv. Josipa u Ličkom Osiku i oko župnog stana.

više →


Obredi Velikog petka

Obredi Velikog petka

Obrede Velikog petka u crkvi sv. Josipa predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac uz župnika Luku Blaževića. Obredima Velikog petka spominjemo se Kristove muke. Pratimo Krista na njegovu putu poniženja, trpljenja, patnje i smrti. Pokora, post, žalost i ozbiljnost daju pečat tome danu. Toga dana Crkva ne slavi euharistiju, već promišlja o smrti puna žalosti i skrušenosti.

više →


Putem križa na Vukavi

Putem križa na Vukavi

Na Veliki petak 3. travnja 2015. godine vjernici su krenuli putem Križa na brdu Vukavi u Širokoj Kuli. Križni put je predvodio mjesni župnik Luka Blažević.

više →Cvjetnica

Cvjetnica

U nedjelju 29. ožujka prisjetili smo se Isusovog ulaska u Jeruzalem. Na svetim misama vlč. Luka Blažević je blagoslovio maslinove grančice, a na misi u 11 sati nakon blagoslova grančica krenula je procesija u crkvu.

više →


5. korizmena nedjelja

5. korizmena nedjelja

Vidimo i sami kako vrijeme leti. Danas smo već u 5. korizmenoj nedjelji i do Uskrsa su još dva tjedna. Svete mise su slavljene u 9 i 11 sati. Svetu misu u 11 sati predvodio je bivši župnik pop Alojz Kukec u suslavlju sa sadašnjim župnikom vlč. Lukom Blaževićem.

više →


Proslava župnog patrona

Proslava župnog patrona

Mi se nalazimo u vremenu gdje smo puno ovisni o raznim predmetima i stvarima. Kada bi htjeli, možemo se od toga odreći. Ali ipak to jednostavno ne ide. Želimo posjedovati sve! Mi smo na neki način poput ptice albatrosa koja ima velika krila. Kada se vine u visine, nitko joj ne može ništa, ali kada sleti na zemlju - bespomoćna je.

više →


Treći dan trodnevnice i 9. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu

Treći dan trodnevnice i 9. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu

U srijedu 18. ožujka 2015. godine treći dan trodnevnice ili deveta srijeda velike devtnica započela je pokorničkim bogoslužjem u 16:30 sati koje je vodio biskupijski kancelar vlč. Marinko Miličević. To je bila uvertira u veliku korizmeno-uskrsnu ispovijed gdje su ljudi imali priliku očistiti svoje srce pred BOGOM.

više →


Drugi dan trodnevnice

Drugi dan trodnevnice

U utorak 17. ožujka 2015. godine nastavila se duhovna priprema za župni blagdan sv. Josipa. Drugi dan trodnevnice započeo je pobožnošću Križnog puta kojeg je predvodio župnik Luka Blažević, a nastavila se svetom misom koju je predslavio kancelar Gospićko-senjske biskupije.

više →


Započela trodnevnica uoči župnog zaštitnika sv. Josipa

Započela trodnevnica uoči župnog zaštitnika sv. Josipa

Nije slučajno što nam Crkva daje slaviti sv. Josipa u korizmi. Mi se u korizmi želimo popraviti da bi što bolje dočekali blagdan Uskrsa. Neka nam sveti Josip bude putokaz u ovom korizmenom vremenu da znamo i mi sami nekad Bogu reći DA, makar nam se to čini nemoguće.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se