20. Nedjelja kroz godinu

Članovi iste obitelji su podijeljeni radi njega, međutim, ne odustaje od djelovanja koje mu nalaže Otac nebeski izjavljujući da nije došao donositi lažni mir nego zdravo dijeljenje.

više →


19. Nedjelja kroz godinu

Liturgija ove nedjelje podsjeća na Božje povjerenje u ljude i potiče na odanu vjernost Bogu u različitim sferama života, a također nas želi podsjetiti na naše osnovne kršćanske obveze: budnost i čekanje.

više →


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

5. kolovoza 2013. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli svečano je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

više →


18. Nedjelja kroz godinu

U Kristovo vrijeme ljudi su postavljali pitanja o posjedovanju materijalnih dobara, kao što ih postavljamo i mi danas. Materijalna dobra trebaju nam biti samo sredstvo, a nikada cilj života.

više →


Caritas pomaže obitelji kojoj je izgorjela kuća

Nakon nesreće, točno prije mjesec dana, u kojoj je požar u potpunosti progutao obiteljsku kuću jedanaesteročlane obitelji Željka Udorovića iz Trnovačkog Novosela, prvi u pomoć je priskočio Caritas Gospićko-senjske biskupije. Danas se , zahvaljujući ravnatelju Caritasa vlč. Luki Blaževiću, izvode građevinski radovi na izgradnji novog doma za obitelj Udorović.

više →


17. Nedjelja kroz godinu

Luka više od ostalih evanđelista prikazuje Isusa molitelja i učitelja molitve. Kod njega je “Oče naš” vjernički uvid u Isusovu molitvu i molitvu po uzoru na Isusa.

više →


Prva puška je zločin u mjestu Boričevac

Biskup Bogović predvodio misu u čast žrtava Boričevca, u župi simbolu stradanja Hrvata u 2. svjetskom ratu. Tradicionalno su misi hodočastili pripadnici udruge Boričevljana, Zajednice povratnika Ličko-senjske županije i Hrvatskog društva političkih zatvorenika. Misi je nazočio je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić te zamjenici načelnika općina Korenica i Donji Lapac.

više →


Proslavljen blagdan sv. Jakova-zaštitnika stare krbavske katedrale

Na Udbini je u Crkvi hrvatskih mučenika svečano proslavljen blagdan sv. Jakova, zaštitnika drevne krbavske katedrale. Misno slavlje predslavio je Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u suslavlju brojnih svećenika među kojima i članova senjskog kaptola kao i bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se