Krist - Kralj svega stvorenja

Isus Krist nije došao na ovaj svijet da gospodari nad ljudima, da ljude tlači, zlorabi i iskorištava, već je došao da ljude spasi, da ih izbavi iz ropstva grijeha i zla, da ih oslobodi iz ruku svih onih koji čovjeka uništavaju i upropaštavaju.

više →32. Nedjelja kroz godinu

Uskrsnuće je novost Novoga zavjeta, Kristova događaja. Stari zavjet nema jasnih stavova o uskrsnuću. Tek pred kraj Staroga zavjeta u vrijeme Makabejaca, otkrivamo divne riječi nade u uskrsnuće, u novi život.

više →


31. Nedjelja kroz godinu

Na inicijativu župnika i ravnatelja biskupijskog Caritasa Luke Blaževića u nedjelju je održana sveta misa na kojoj su se okupili bivši logoraši i zatvorenici nekadašnjih srpskih zatvora u Korenici i Kninu s područja Gospića.

više →


SVETKOVINA SVIH SVETIH I DUŠNI DAN

Dva dana u godini, 1. i 2. studenog vjernici se posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima: to su svetkovina Svih svetih i Dušni dan, odnosno Spomen svih vjernika pokojnika.

više →


30. Nedjelja kroz godinu

Prispodoba o farizeju i cariniku, priča je o oholosti i poniznosti. Dva su tipa vjernika prikazana u ovoj prispodobi –potpuno različita.

više →


29. Nedjelja kroz godinu - Misijska nedjelja

Ustrajnost u molitvi jedan od najvećih darova vjere. Mojsijeva molitva bila je odlučna u borbi protiv Amalečana. Kad nije mogao ustrajati sam, pomagali su mu Aron i Hur.U evanđelju je ustrajnost utjelovljena u liku udovice.

više →


Dan žrtava Široke Kule

13. listopada 2013. u Širokoj Kuli polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća koje su zapalili članovi obitelji ubijenih ispred spomen obilježja žrtvama Široke Kule te svetom misom sjetili smo se svi zajedno tih trenutaka iz prošlosti kada je 40 nedužnih ljudi podnijelo žrtvu za našu domovinu.

više →


28. Nedjelja kroz godinu

Druga poslanica sv. Pavla Apostola Timoteju istodobno je i oporuka i oproštajni govor. Pavlovo pismo snažna je opomena za sve kršćane, a posebno je pisana za prognane kršćane, koji se nalaze u veoma teškoj situaciji. Teški životni uvjeti pojedinaca prenose se i na život kršćanske zajednice.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se