Lidlova donacija Caritasu Gospićko-senjske biskupije

Lidl Hrvatska darovao je Caritas Gospićko-senjske biskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna. Nastavak je ovo zajedničkog projekta „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“ kojim Lidl pomaže siromašnim obiteljima na gospićkom, ali i zagrebačkom području.

više →


Nedjelja Presvetog Trojstva

Tvrdnja, da je Bog jedan i istovremeno Trojstven, bez vjere nema temelja. Ljudski razum takvo nešto ne poznaje, ljudsko iskustvo također. Ostaje samo vjera u Kristovu riječ. Tri Božanske osobe a jedan Bog. Istina vjere, vrhunska istina o našem Bogu koju nam je Bog sam objavio.

više →


Proslava Duhova u Mušaluku

Blagdan Duha Svetoga (Duhovi) proslavljen je u župi Lički Osik u crkvi Duha Svetoga u Mušaluku u nedjelju 19. svibnja 2013. svečanim misnim slavljem koje predvodio vlč. Marinko Miličević, kancelar Gospićko-senjske biskupije uz mjesnog župnika Luku Blaževića.

više →


PRVA SVETA PRIČEST

12. svibnja 2013. godine u našoj župi je održano je slavlje sakramenta Svete pričesti. Pošto se nalazimo u godini vjere, Pričest je bila u znaku križa. Misno slavlje je predvodio vlč. Luka Blažević.

više →


Sveta Potvrda

1. svibnja 2013. na blagdan sv. Josipa radnika u našoj župi proslavljen je sakrament sv. Potvrde. Svetu misu u 11 sati služio je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović u zajedništvu sa svećenicima gospićkog dekanata.

više →
Velika subota

Velika subota je dan Kristova otpočinka u grobu i drugi dan vazmenog trodnevlja. Po starom običaju, iako više nije propisano, Velika subota je i dan posta.

više →


Misa posvete ulja

Na Veliku srijedu je u gospićkoj katedrali sv. Misu predvodio naš biskup Mile Bogović zajedno sa svim svećenicima naše Biskupije. Na taj dan Biskup posvećuje ulje za novokrštenike, krizmanike i bolesnike, ujedno svećenici obnavljaju svoje zavjete, koje su obećali na svom ređenju.

više →


Veliki petak

U 18:00 sati počeli su obredi Velikog petka koje je predvodio vlč. Ivan Blaževac, policijski i vojni kapelan u Gospiću, u zajedništvu sa župnikom Lukom Blaževićem.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se