27. Nedjelja kroz godinu

Što je dakle vjera? Vjera nije vjerovanje u nešto, pa makar to nešto bilo i premještanje dudova, nego u nekoga, a taj netko je Isus Krist. Vjerovati u osobu Isusa Krista znači vjerovati u susret s Božjom ljubavlju koja nam se u njemu darovala, naše pouzdanje u njega i onu ljubav koju nam je on objavio po svom utjelovljenju i spasenju.

više →


26. Nedjelja kroz godinu

Koja hrana, koji slatkiši su ukusniji od spoznaje Boga, od razmatranja Stvoriteljeve misli, od uputa riječi Božje? – pitao se naš sv. Jeronim kojemu sutra slavimo blagdan da bi zatim sam i odgovorio – Drugi možda posjeduju svoja bogatstva, a za nas je poslastica danju i noću razmatrati Božje zakone.

više →


Vlč. Miroslav Bulešić proglašen blaženim

Na svečanom misnom slavlju u pulskoj Areni 28. rujna 2013. godine koje predvodi Papin izaslanik prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato blaženim je proglašen hrvatski svećenik i mučenik za vjeru sluga Božji Miroslav Bulešić.

više →


25. Nedjelja kroz godinu

U ovonedjeljnom evanđelju Isus na prvi pogled hvali prepredenog, lukavog i domišljatog upravitelja koji potkrada svoga gospodara. Upravitelj je uhvaćen i optužen da potkrada gospodara.

više →


Katehetska nedjelja

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine 2013./2014. u nedjelju 15. rujna 2013., koja se još naziva i Katehetska nedjelja, svetu misu za sve učenike i djelatnike naše škole predvodio je župnik vlč. Luka Blažević. Svima je zaželio da ova godina urodi dobrim ocjenama, što će biti na veće zadovoljstvo i učenika i učitelja.

više →


23. Nedjelja kroz godinu - Mala Gospa

U današnjem Evanđelju Isus jasno objavljuje uvjete po kojima se može stvarno ići za njim i biti njegov učenik. Isus želi da postanemo njegovi učenici i poziva nas na ispunjenje svih uvjeta koji su za to potrebni.

više →


Proslava Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu

1. rujna hodočatilo se Predragocjenoj Krvi Isusovoj u Ludbreg. Glavnu hodočasničku misu kojoj je prisustvovalo oko 100 tisuća vjernika predvodio je msgr. Nikola Eterović, nadbiskup, generalni tajnik Biskupske sinode u Rimu.

više →


22. Nedjelja kroz godinu

U evanđelju Isus govori o poniznosti kao stavu koji je potreban za pristup u Božje kraljevstvo. Bog kao Stvoritelj i konačni sudac izvor je trajne časti i ugleda.

više →
Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se