7. Nedjelja kroz godinu

Današnje svete mise na Ličkom Osiku predvodio je fra dr. Draženko Tomić, dugogodišnji tajnik našeg biskupa mons. Mile Bogovića i gvardijan samostana u Dubravi u Zagrebu.

više →


6. Nedjelja kroz godinu

Isus i dalje jednostavno veli: „Čuli ste da je rečeno starima: Ne zaklinji se krivo, (ne laži),…A ja vam kažem: Ne kunite se nikako! Vaša riječ neka bude: 'Da, da – ne,ne!' Za svaku istinu recite DA! A za svaku laž recite NE!

više →


Stepinčevo u Širokoj Kuli

"Na sve tužbe, koje su ovdje protiv mene iznesene, odgovaram daje moja savjest mirna, makar se publika tome smijala. Sada se ne kanim braniti niti apelirati protiv osude. Ja sam za svoje uvjerenje sposoban podnijeti ne samo ismjehivanje, prezir i poniženje, nego - jer mi je savjest čista - pripravan sam svaki čas i umrijeti.

više →


Papina poruka za 22. svjetski dan bolesnika 2014.

Povjeravam ovaj 22. Svjetski dan bolesnika Marijinu zagovoru, da ona pomogne svim bolesnicima da podnose svoje trpljenje u zajedništvu s Isusom Kristom i bude na pomoć svima onima koji se za njih brinu. Svim bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i dragovoljcima koji im pomažu od srca udjeljujem apostolski blagoslov.

više →


5. NEDJELJA KROZ GODINU

Prorok Izaija nam pokazuje jedan vid našeg kršćanskoga života, odnosno kako se živi Isusovo »siromaštvo duhom« dajući drugima, potrebnijima od nas, udjela u svojim dobrima.

više →PRIKAZANJE GOSPODINOVO - SVIJEĆNICA

Dok su bili ondje, Isusovi roditelji su susreli čovjeka imenom Šimun, kojega evanđelje opisuje kao čovjeka „pravedna i bogobojazna“ i kao nekoga koji je iščekivao vrijeme kada će spasenje doći Božjem narodu u Izraelu.

više →


3. Nedjelja kroz godinu

Uz prvu Isusovu propovijed današnje evanđelje donosi izvještaj o pozivu prvih učenika. Bili su to ribari, braća Petar i Andrija, te na drugoj strani Zebedejevi sinovi Jakov i Ivan.

više →
Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se