Humanitarna nogometna utakmica

Caritas Biskupije Gospić i Udruga Vila za Liku (oboljelih od malignih bolesti), organiziraju humanitarnu nogometnu utakmicu između: Veterana specijalne policije "Tigrovi" i Veterana 9. gardijske brigade "Vukovi" 14. prosinca 2012. godine u gospićkoj športskoj dvorani s početkom u 18:00 sati.

više →


Sveti Nikola

Danas je učenike nižih razreda u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Područnoj školi Široka Kula ugodno iznenadio Sveti Nikola i razveselio učenike slatkišima.

više →


NEDJELJA KRISTA KRALJA

Naš svagdanji život je prožet dvostrukim i često vrlo oprečnim doživljajima. Jednom smo na vrhu, na površini, primamo priznanja, plješću nam. Drugi put se događa obratno, izbjegavaju nas, gaze nas, drže nas za ništa, izgleda nam kao da nismo za nikoga i za ništa.

više →


Proslava svete Cecilije

Sveta Cecilija zaštitnica je crkvene glazbe i glazbenika. Kao mnogi životi svetaca prvih kršćanskih stoljeća, tako je i život sv. Cecilije do nas došao preko legendi.

više →


Sjećanje na Vukovar

Kako se Vukovar i ostala mjesta ne smiju zaboraviti to su i svojim uradcima pokazale i učenice 8. razreda,ovogodišnje kandidatkinje za krizmu i ministrantice Roberta Pešava i Lucija Orešković.

više →


33. nedjelja kroz godinu

Na 33. nedjelju kroz godinu posebno u mislima su nam bili naši gradovi heroji: Vukovar, Škabrnja, Široka Kula, kao i mnogi drugi koji su podnijeli žrtvu rata. Na tu nakanu se posebno molilo na svetim misama.

više →


Dan sjećanja na Vukovar

U petak, 16. studenog na središnjem trgu u Ličkom Osiku svečano je obilježen Dan sjećanja na 21. godišnjicu pada Vukovara, Škabrnje, Široke Kule i drugih stradalih mjesta u Domovinskom ratu.

više →


Naši ministranti

Ministrant je osoba koja pomaže svećeniku za vrijeme mise. Ministrantova zadaća je pripremiti oltar, prinositi darove (hostija i vino), donositi ampulice, donositi misnu knjigu, zvoniti zvoncem kad ljudi kleknu na najvažniji dio mise.

više →


Misa zahvalnica

Dana 3. studenog 2012. u našoj župi služili smo misu zahvalnicu za sve zarobljene i zatočene u Domovinskom ratu.

više →


Misijska nedjelja

Nedjeljnu svetu misu povodom misijske nedjelje u našoj crkvi predvodio je vlč. Jozafat Ngimonyi Mosha, svećenik crnac iz Tanzanije.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se