2. Nedjelja kroz godinu

Današnje svete mise u našoj župi predvodio je kancelar Gospićko-senjske biskupije vlč. Marinko Miličević. Vlč. Marinko je svima približio Ivana Krstitelja i Majku Božju, kojoj se svi utječemo te je naglasio da je veoma važno moliti se njoj, jer ona može učiniti nama mnoge milosti preko svoga Sina.

više →Nedjelja krštenja Gospodinova

Isusovo krštenje označava se njegovim prvim javnim nastupom, početkom njegova javnog djelovanja. Evanđelist Luka izvještava da je Isus pristupio Ivanovu krštenju posljednji, nakon što su svi koji su došli ušli u Jordan i obavili obred uranjanja, krštenja, pokore i obraćenja. Ivan, je prorok kojemu je 'grnuo' svijet i o kojemu su mnogi mislili da je on, očekivani Mesija.

više →


Bogojavljenje - Tri kralja

Na današnjim svetim misama bio je i obred blagoslova trikraljske vode koju su vjernici onda ponijeli svojim kućama i poškropili još jednom svoje prostorije, njive, blago...

više →


Druga nedjelja po Božiću

U današnjem Ivanovu evanđelju božićna nas liturgija ponovo zaustavlja na prvoj stranici njegova evanđelja. Ivan se izdvaja od drugih evanđelista, on je Bogoslov –visoko uzdignut, Duhom Svetim, prema Bogu.

više →


Što nas je naučila 2013. godina?

I dok nas može ohrabrivati njegova popularnost, ne samo u vjerničkom, već i kod predstavnika drugih religija i onih koji kažu da ne vjeruju, model koji je Crkvi zacrtao papa Franjo nije nimalo jednostavan. Njegove najčešće riječi u ovoj godini – osim Boga, Isusa Krista, Crkve, Marije – bile su: milosrđe, ljubav, siromašni i radost Evanđelja.

više →


Sveta Marija Bogorodica - Nova godina

Na današnjoj svetoj misi u Širokoj Kuli Manda i Ante Ratković proslavili su 40. godina braka te jedan drugome rekli jedno veliko "HVALA" za toliko zajedničkog života. Svoje iskrene želje su izrazili kćer Lidija, sin Josip, zet Mladen kao i cijela okupljena zajednica.

više →Sveta Obitelj Isusa, Marije i Josipa

Blagdan Božića nastavlja se u slavljenju svete obitelji: Isusa, Marije i Josipa. Sveti Josip je najbrižniji Poglavar obitelji. Marija je najveća i najsvetija Majka koju je svijet vidio.

više →


Sveti Ivan - apostol i evanđelist

Sv. Irenej, crkveni otac, koji je bio učenik sv. Polikarpa iz Smirne, učenika sv. Ivana Evanđelista, bio je siguran izvor informacija o apostolu. Po sv. Ireneju spoznajemo da se Ivan, nakon Petrovog i Pavlovog mučeništva, 60-ih. g. nastanjuje u Efezu u Maloj Aziji imenujući biskupe i osnivajući kršćanske zajednice.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se