Dan sjećanja na Vukovar

U petak, 16. studenog na središnjem trgu u Ličkom Osiku svečano je obilježen Dan sjećanja na 21. godišnjicu pada Vukovara, Škabrnje, Široke Kule i drugih stradalih mjesta u Domovinskom ratu.

više →


Naši ministranti

Ministrant je osoba koja pomaže svećeniku za vrijeme mise. Ministrantova zadaća je pripremiti oltar, prinositi darove (hostija i vino), donositi ampulice, donositi misnu knjigu, zvoniti zvoncem kad ljudi kleknu na najvažniji dio mise.

više →


Misa zahvalnica

Dana 3. studenog 2012. u našoj župi služili smo misu zahvalnicu za sve zarobljene i zatočene u Domovinskom ratu.

više →


Misijska nedjelja

Nedjeljnu svetu misu povodom misijske nedjelje u našoj crkvi predvodio je vlč. Jozafat Ngimonyi Mosha, svećenik crnac iz Tanzanije.

više →Golubnjača-sjećanje na naše žrtve

Danas je u tužnoj i dostojanstvenoj povorci skupina župljana iz Široke Kule predvođena Ivankom Vojvodić i župnikom Lukom Blaževićem s molitvom prošla put koji vodi do dvije jame Golubnjača u kojoj su pronađene nedužne žrtve pobijene na početku srpske agresije na Hrvatsku.

više →


Velika Gospa na Krasnom

Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno je predslavio blagdan Uznesenja BDM u svetištu Majke Božje od Krasna u koncelebraciji preko dvadeset svećenika Gospićko-senjske biskupije kao i gostiju iz Riječke i Zagrebačke nadbiskupije.

više →U tebe se, Gospodine Uzdam

U nedjelju, 15. srpnja u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog mladu misu slavio je vlč. Ivica Tolla, svećenik Gospićko-senjske biskupije. Mladomisnik je izabrao geslo: “U tebe se, Gospodine, uzdam!“, a nakon majčina blagoslova u roditeljskom domu svečana procesija krenula je u župnu crkvu.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se