Dan žrtava Široke Kule

13. listopada 2013. u Širokoj Kuli polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća koje su zapalili članovi obitelji ubijenih ispred spomen obilježja žrtvama Široke Kule te svetom misom sjetili smo se svi zajedno tih trenutaka iz prošlosti kada je 40 nedužnih ljudi podnijelo žrtvu za našu domovinu.

više →


28. Nedjelja kroz godinu

Druga poslanica sv. Pavla Apostola Timoteju istodobno je i oporuka i oproštajni govor. Pavlovo pismo snažna je opomena za sve kršćane, a posebno je pisana za prognane kršćane, koji se nalaze u veoma teškoj situaciji. Teški životni uvjeti pojedinaca prenose se i na život kršćanske zajednice.

više →27. Nedjelja kroz godinu

Što je dakle vjera? Vjera nije vjerovanje u nešto, pa makar to nešto bilo i premještanje dudova, nego u nekoga, a taj netko je Isus Krist. Vjerovati u osobu Isusa Krista znači vjerovati u susret s Božjom ljubavlju koja nam se u njemu darovala, naše pouzdanje u njega i onu ljubav koju nam je on objavio po svom utjelovljenju i spasenju.

više →


26. Nedjelja kroz godinu

Koja hrana, koji slatkiši su ukusniji od spoznaje Boga, od razmatranja Stvoriteljeve misli, od uputa riječi Božje? – pitao se naš sv. Jeronim kojemu sutra slavimo blagdan da bi zatim sam i odgovorio – Drugi možda posjeduju svoja bogatstva, a za nas je poslastica danju i noću razmatrati Božje zakone.

više →


Vlč. Miroslav Bulešić proglašen blaženim

Na svečanom misnom slavlju u pulskoj Areni 28. rujna 2013. godine koje predvodi Papin izaslanik prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato blaženim je proglašen hrvatski svećenik i mučenik za vjeru sluga Božji Miroslav Bulešić.

više →


25. Nedjelja kroz godinu

U ovonedjeljnom evanđelju Isus na prvi pogled hvali prepredenog, lukavog i domišljatog upravitelja koji potkrada svoga gospodara. Upravitelj je uhvaćen i optužen da potkrada gospodara.

više →


Katehetska nedjelja

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine 2013./2014. u nedjelju 15. rujna 2013., koja se još naziva i Katehetska nedjelja, svetu misu za sve učenike i djelatnike naše škole predvodio je župnik vlč. Luka Blažević. Svima je zaželio da ova godina urodi dobrim ocjenama, što će biti na veće zadovoljstvo i učenika i učitelja.

više →


23. Nedjelja kroz godinu - Mala Gospa

U današnjem Evanđelju Isus jasno objavljuje uvjete po kojima se može stvarno ići za njim i biti njegov učenik. Isus želi da postanemo njegovi učenici i poziva nas na ispunjenje svih uvjeta koji su za to potrebni.

više →


Proslava Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu

1. rujna hodočatilo se Predragocjenoj Krvi Isusovoj u Ludbreg. Glavnu hodočasničku misu kojoj je prisustvovalo oko 100 tisuća vjernika predvodio je msgr. Nikola Eterović, nadbiskup, generalni tajnik Biskupske sinode u Rimu.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se