22. NEDJELJA KROZ GODINU

Današnja liturgijska čitanja nas pozivaju da idemo za Isusom, opravdanim Mesijom, te da prihvatimo odbačenost kada je ona sastavni dio našeg poslanja.

više →Poruka hrvatskih mučenika

Svi smo u školi učili o Krbavskoj bitci iz 15. st. kad su Osmanlije sasjekli 10 000 hrvatskih glava i tako započeli stogodišnji rat.

više →

19. NEDJELJA KROZ GODINU

Evanđelist svojim čitateljima kao da želi reći: normalno je osjetiti terete života, dobro je opažati sile kaosa i smrti oko sebe.

više →


U Širokoj Kuli proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Gospa Snježna

Danas podno slavne tvrđave kninske, 19 ljeta od kako na njoj crven bijel i plav stijeg vijori, slušamo li, čujemo li braćo, kako nam govori i kako nas moli? „Tili su te i Ugari stari, tili su te Turci i Mleci, tukli su te svakakvi barbari, čija li si stino, svima reci! Ja sam stina kralja Zvonimira. Hrvatska sam od vika vikova. Darujte mi braćo malo mira, jer ja sam stina vaših pradidova..."

više →


18. nedjelja kroz godinu

Dok razmišljamo o duhovnom siromaštvu, nikako ne smijemo zaboraviti i na stvarno, materijalno siromaštvo tolikih ljudi u svijetu.

više →


Razgovor uz kavu

Sveti Augustin je u ludilu išao daleko ali je došao do kraja. Božja ljubav ga je razgolićila i izvukla ga iz mraka. Nije slabost ako volimo naše progonitelje.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se